Välkomna!!!

publicerat i Allmänt

Nu är bloggen äntligen igång och här kommer ni kunna hitta recept och förhoppningsvis få inspiration av det som jag bakar. Vissa av bakverken kommer det inte stå recept under. Detta för att jag inte riktigt kommer ihåg vilket recept jag använt mig av, jag lägger upp bilder som insperation då istället:)
Hoppas att ni kommer gilla bloggen!!!

// Malin

Dumlefluff

publicerat i Tårtfyllningar


Supergod fyllning som räcker till ett tårtlager (24cm diameter)

Dumlefluff
3 dl grädde
180 g dumle

Värm upp grädden i en kastrull på låg värme (får EJ koka) och lägg i dumlen. Rör om tills allt smält. Kyl minst 6 timmar i kylskåpet innan vispning.

// Malin

Päronmousse

publicerat i Tårtfyllningar


Min nya favorit. Räcker till ett tårtlager (24cm diameter).

Päronmousse
1 burk päronpure (från barnhyllan)
2 msk koncentrerad päronsaft
4 st gelatinblad
1/2 dl socker
några droppar grön karamellfärg
ev någon droppe päronessens (efter smak och tyckte)
3 dl grädde

Lägg gelatinbladen i blött i 5 min. Värm upp päronpuren, saft och socket i en kastrull. Lägg i dom blöttlagda geletinbladen i puren och rör om tills dom smält. Låt blandningen svalna helt. Vispa grädden tjockt och vänd sedan i päronpuren (har den inte svalnat ordentligt så skär den sig).

// Malin

Regnbågstårta

publicerat i Tårtor

Jag använde en form på 12 cm diameter så min tårta var ganska liten men väldigt uppskattad av barnen.

Botten
50g smör
1 ägg
1dl socker
1dl mjölk
1st citronskal
2dl mjöl
1tsk bakpulver
1 nypa salt (jag hade inte i de)

Maräng
5 st äggvitor
3 dl socker

Blanda ihop de som en vanlig smet. Dela upp smeten i 6 skålar och blanda en röd, en orange, en gul, en grön, en blå och en lila. Använde mig av vanlig karamell färg.
Grädda dom i ugnen på 175 grader i ca 10 min. De tar sin lilla tid om man bara har en form:-) Viktigt att täcka över dom med gladpack när dom svalnat så att dom inte blir torra. Vispa äggen och sockret tills den behåller formen. Bre smet mellan alla lager och spackla sedan hela tårtan.

// Malin

Rockey Road Brownie

publicerat i Choklad


Brownie
350 g smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 st ägg
3 dl mjöl

Fudge
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

Topping
200 g dumle
1,5 dl cashewnötter
2-3 dl jordnötter
4 nävar mini marschmellows

Vispa smör och socker poröst. Rör ner kakao, sirap, salt. Rör ner ett ägg i taget i smeten och vänd sist ner mjölet. Lägg bakplåtspapper i en form eller plåt med kanter och häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-35 min (kakan ska vara lite kladig). Låt kakan svalna.
Fudgeglasyren: Koka upp grädde, mjölk och sirap, ta av från platan. Hacka chokladen och rör ner den i grädden tills den smält. Bre glasyren över kakan och strö på dumlehalvor, cashewnötter, jordnötter och mini marschmellows. Låt kakan stelna i kylskåpet.

// Malin

Cupcakes till fikat

publicerat i Cupcakes


Chokladmuffins

150 g smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk
3 dl mjöl
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Värm upp kakaon med mjölken och 1 dl av sockret, låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Ha i ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, vaniljsocktet och bakpulvret i en bunkte och ha sedan ner lite i taget i smeten. Häll sist i den svalnade choklad röran i smeten. Fyll 12 st muffinsformar till 3/4 av formen. 175 grader i ca 16-18 min.

// Malin

Påsktårta

publicerat i Tårtor


Såg dena fina tårta i COOP tidningen och tänkte, en sån MÅSTE jag göra!

Ljusa bottnar

Fyllning:
Vaniljkräm
Hallon mousse

Spacklad i grädde
Gul marsipan på sidorna, smällt choklad och choklad strössel
Choklad ägg och "pinnar" av smällt choklad

// Malin

Pepparkakor med kristyr

publicerat i Pepparkakor


Köpte faktisk färdiga hjärtan på burk (då jag gillar dom bätte) och gjorde dom fina med lite kristyr.

Kristyr

4 dl florsocker
1 äggvita
1 tsk ättiksprit eller citronsaft

Vill man ha olika färger går det bra att färga med både karamellfärg och pastafärg till önskad färg.

// Malin

Vitchoklad bräcke med lime och polka

publicerat i Choklad





Blev jätte sugen på att prova på att göra bräcke efter mitt besök på Åre Chokladfabrik. Man kan nog blanda i det mesta efter smak och tycke.

Vitchoklad bräcke med lime och polka

200 g vit kvalitets choklad
Skal från 1 lime
1 näve polka karameller

Smällt chokladen i en skål i micron på full effekt. Ta ut skålen var 20 sekund och rör runt. Fortsätt så tills chokladen är smällt. Riv skalet av limen och blanda i chokladen. Krossa polka karallerna med hjälp av en kavel och rör sedan ner dom i chokladen som inte får vara för varm. Lägg bakplåtspapper på en bricka eller plåt. Bre ut chokladen på brickan och låt stelna i kylskåpet. Bryt sedan bräcket i önskad storlek.

// Malin