Justin Bieber tårta

publicerat i

Melanie ville ha en JB tårta på sin födelsedag! Klart att mamma fixa :)

Geisha-fluff

publicerat i

180g Geisha choklad
3 dl vispgrädde

Smällt chokladen och grädden i en kastrull på låg värme (får EJ koka). När chokladen smällt, häll då över i en skål och låt stå i kylskåpet minst 6 timmar.

Målade vanilla cookies

publicerat i

Gjorde lite vaniljkakor idag. Fick för mig att måla några med kristyr och är ganska nöjd även om det tog lååååång tid!!!

Nörd

publicerat i

Har suttit och skissat lite på Melanie och Maxs kakbord, som jag tänkt fixa till deras kalas. Dom fyller ju pr dagen efter varandra. Vad tror ni om detta? Lär bli 10 skissar till om jag känner mig själv rätt... ;-)

Uggle-cupcakes

publicerat i Cupcakes
 
                                            
 
Gjorde små söta ugglor för några dagar sedan och idag fick dom åka på ett par saftiga choklad cupcakes. Blev urgulliga tillsammans med formarna från ICA som jag verkligen kan rekommendera.
 
Muffins ca 10 st (Med just dessa formar räckte det till ca 15st)

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa smör och hälften av sockret (1dl) fluffigt, ha i ett ägg i taget. Värm upp kakao, resten av sockret (1dl) och mjölken i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen och varva med mjölkblandningen i smörfluffet. klicka ut i muffinsformarna till 3/4.
 
Vit chokladfrosting
 
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
 
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa upp smöret krämigt och häll i chokladen och fortsätt vipsa. Häll i florsockret tillsammans med philiadelphiaosten och fortsätt vispa tills den är fluffig.
 
// Malin