Rockey Road Brownie

publicerat i Choklad


Brownie
350 g smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 st ägg
3 dl mjöl

Fudge
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

Topping
200 g dumle
1,5 dl cashewnötter
2-3 dl jordnötter
4 nävar mini marschmellows

Vispa smör och socker poröst. Rör ner kakao, sirap, salt. Rör ner ett ägg i taget i smeten och vänd sist ner mjölet. Lägg bakplåtspapper i en form eller plåt med kanter och häll i smeten. Grädda i ugnen på 175 grader i 30-35 min (kakan ska vara lite kladig). Låt kakan svalna.
Fudgeglasyren: Koka upp grädde, mjölk och sirap, ta av från platan. Hacka chokladen och rör ner den i grädden tills den smält. Bre glasyren över kakan och strö på dumlehalvor, cashewnötter, jordnötter och mini marschmellows. Låt kakan stelna i kylskåpet.

// Malin

Kommentera inlägget här :