Uggle-cupcakes

publicerat i Cupcakes
 
                                            
 
Gjorde små söta ugglor för några dagar sedan och idag fick dom åka på ett par saftiga choklad cupcakes. Blev urgulliga tillsammans med formarna från ICA som jag verkligen kan rekommendera.
 
Muffins ca 10 st (Med just dessa formar räckte det till ca 15st)

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa smör och hälften av sockret (1dl) fluffigt, ha i ett ägg i taget. Värm upp kakao, resten av sockret (1dl) och mjölken i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen och varva med mjölkblandningen i smörfluffet. klicka ut i muffinsformarna till 3/4.
 
Vit chokladfrosting
 
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
 
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa upp smöret krämigt och häll i chokladen och fortsätt vipsa. Häll i florsockret tillsammans med philiadelphiaosten och fortsätt vispa tills den är fluffig.
 
// Malin
 

Grattis Maria!!!

publicerat i Tårtor
 
Min BÄSTA vän Maria fyllde i torsdags år och har länge önskat sig en Hello Kitty tårta av mig. Så det fick bli en Hello Kitty med leopardmönster då hon även älskar det. Grattis igen gumman.
 
// Malin

Pistagebullar

publicerat i Bullar
 
Jag var till Essensfabriken för några veckor sedan och då köpte jag pistage-essens som hamna i baklådan. Då jag städade lådan hittade jag essenserna. Klockan 20.30 och några blickar från dom övriga i familjen senare drog jag igång med bullbaket. Nu har vi hela frysen full med bullar :)
 
Pistagebullar
1,5 paket jäst
200 g smör
1 liter mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
25 dl vetemjöl
 
Fyllning
200g mjukt smör
300g mandelmassa
1dl socker
några droppar grön karamellfärg
några droppar pistage-essens
 
4dl mjölk
1 påse vaniljsås (pulver)
 
Garnering
ägg
pärlsocker
 
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll sedan ner mjölken och värm till fingervarmt. Häll ner över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg. Rör i mjölet lite i taget tills degen är jämn och blank. Degen ska vara lite lös. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 40 min. Rör ihop fyllningarna under tiden. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord när den jäst klart och kavla ut 1/4 i taget. Kavla ut till en rektangel och bre på pistagefyllning. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåtsklädd plåt eller i bullformar och täck med bakduk. Låt bullarna jäsa i ca 20 min. Pensla med vispat ägg och häll på pärlsockret, spritsa vaniljkrämen i bullens mitt. Grädda i ugnen på 225 grader i 5-8 min.
 
// Malin

Sockerkaka med rabarber och kokos

publicerat i Rabarber
 
Nu har jag gjort årets första rabarberkaka och det lär bli fler. Kakan blev inte alls som tänkt mig, då jag inte var nöjd med grundreceptet, men efter lite ändringar blev den supergod!!!
 
Sockerkaka med rabarber och kokos
175 g mjukt smör
2,5 dl socker (jag hade 3,5 dl)
3 st ägg
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl mjölk
500 g rabarber
0,5 dl kokos + lite till servering
 
Hade även i
Skalet från 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Bröa även formen med kokos istället för ströbröd
 
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form på ca 25x15. Vispa smöret och sockret vitt o fluffugt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. varva ner det i smeten tillsammans med mjölken. Riv i citronskalet och rör om tills det är jämt fördelat i smeten. Häll i smeten i formen och lägg på rabarberna och stö över kokosen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Servera med vaniljkräm (jag skulle tipsa om vaniljvisp ist) och stö på lite kokos innan servering.
 
// Malin

Rabarbersaft

publicerat i Drycker
 
Första gången jag gjort rabarbersaft och ställde mig genast frågan "Varför har jag aldrig gjort detta tidigare?". Det var superenkelt att göra och blev jättegott!!
 
Rabarbersaft
1 kg rabarber
1,5 l vatten
4,5 dl socker
1 citron (saften)
 
Skär all rabarber i småbitar och koka i vatten i ca 15 min, rör inte om då blir saften grumlig. Sila bort rabarberna och koka upp spadet igen med sockret och saften från citronen. Låt svalna. Klart!!! :)
 
//Malin

Choklad whoopies

publicerat i Whoopies
 
Har inte varit så jätteförtjust i whoopies innan men detta recept är en höjdare! Riktigt goda och chokladiga.
 
Choklad whoppies ca 30st
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk starkt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
 
Fyllning
1 burk nutella
 
Dekoration
100 g mörk choklad
1 msk matolja
 
kokos
strössel
 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Hacka chokladen och smält den i mikro, 30 sek full effekt, ta ut rör om och 30 sek till på full effekt. Smält smöret i en kastrull på låg värme, ta åt sidan och rör ner gräddfilen, kaffet och den smälta chokladen. Blanda sedan ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kakao i en bunke och rör sedan ner i smeten. Spritsa ut klickar stora som femkronor på ett bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10 min på 175 grader. Låt kakorna svalna helt och bre sedan på en klick nutella och sätt ihop kakorna försiktigt.
 
Vill man dekorera kakorna kan man smälta chokladen på samma sätt som i receptet och sen ha i matoljan och doppa/strö på önskad dekoration.
 
// Malin

Rabarber!!!

publicerat i Allmänt
 
Fick med mig MASSOR av rabarber hem från landet. Nu blir det nog många rabarber recept fram över :) Alla tips och idéer är välkomna!
 
// Malin