Kall polkagrispaj

publicerat i Allmänt
 
Nu är all polkagris slut här hemma! Använde dom sista karamellerna till en kall polkagrispaj som blev helt underbart god!!
 
Pajbotten
 
ca 20 st kakor med chokladsmak
25 g smält smör
2 msk kakao (Blev väldigt stark smak, så nästa gång hoppar jag den)
 
Mixa kakorna till fina smulor. Bland kakao med smälta smöret och rör sen ner smulorna. Tyck ut smulblandningen i en form med avtagbara kanter. Ställ in i frysen.
 
Polkagrisfyllning
 
 
Poklafyllning
 
5 dl grädde
1 burk marshmellowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1,5 dl polkagrisar  (spar några polkagrisar till dekorering)
 
Vispa grädden och rör försiktigt i marshmellowfluffen och pepparmyntsoljan (efter egen smak). Lägg ca 1/3 av smeten i en annan bunke och ställ åt sidan. Mixa polkagrisarna i en mixer til ett vitt pulver. Rör ner dom i bunken med större del smet. Ta ut formen från frysen och häll ner smeten i den. Ta nu bunken med mindre del smet och blanda i några droppar röd karamellfärg. Klicka ut den över den vita fyllningen och ta sedan en kniv och gör ett mönster tex virvlande eller dra den från kanten in mot mitten. Ställ in i frysen minst 5 timmar innan servering. Ta ut ca 10 min innan servering. Strö på några grovkrossade polkagrisar. Ett tips är att ha lite chokladsås på vid servering!
 
// Malin

After-Eightfluff

publicerat i Allmänt
 
Det här är min favorit fluff. Passar enligt mig till ALLT. Jag är helt galen i den och har provat den som tårtfyllning, till jordgubbar och till kladdkaka.
 
After-eightfluff
 
180 g After-eight
3 dl Grädde
 
Värm grädden och after eighten på svag värme (får ej koka) till after eighten smält helt i grädden. Kyl i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa sedan upp den fluffig.
 
// Malin

Saftiga muffins med polkafluff

publicerat i Cupcakes


Muffins ca 10 st

150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Vispa smör och hälften av sockret (1dl) fluffigt, ha i ett ägg i taget. Värm upp kakao, resten av sockret (1dl) och mjölken i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen och varva med mjölkblandningen i smörfluffet. klicka ut i muffinsformarna till 3/4.

Polkafluff

3 dl grädde
180 g polka karameller

Värm grädden och pokla karamellerna på låg värme (får ej koka) tills karamellerna smält helt. Låt sedan stå i kylskåpet i minst 6 timmar. Vispa upp den fluffig.

// Malin

Glad sommar

publicerat i Tårtor
Idag vart vi upp till dagis med tårtan och önskade fröknarna en glad sommar!!!







Ljusa bottnar

Fylld med

After Eight fluff

Spacklad med

Päronsmörkräm

Täckt med

sugerpaste

Dekoration

Sugerpaste

Min första "riktiga" figurtårta. Den var jätte rolig att göra, men det krävs tålamod!!!

// Malin

Söt och uppfriskande lemonad

publicerat i Drycker
I väntan på sommar gjorde jag idag lemonad. Lemonaden blev söt och uppfriskande och blir mitt bidrag i Månadens sötsak hos sötsaker. Månadens tema var något friskt!



Lemonad

5 st citroner
2,5 dl socker
2,5 dl vatten
1 L kallt vatten

Börja med att koka ihop sockerlag av socker och 2,5 dl vatten, riv även ner skal från citroner i sockerlagen. När sockret är löst silar du bort skalen. Kyl ner sockerlagen i kylskåp tills den är riktigt kall. Pressa saften från alla citronerna och sila bort fruktkött innan du blandar ihop med 1L kallt vatten. Rör ner den kylda sockerlagen och dekorera ev med citronskivor. Kyl väl innan servering.

// Malin

Minitårta

publicerat i Tårtor

                 

Håller på att bakar upp lite av det jag har kvar sen dopet. Fick bli en liten minitårta som får åka med imorgon till svärföräldrarna.


Ljusa bottnar

Fyllning
Vaniljkräm
Rårörda hallon

Spackel
Kaktus/Lime smörkräm

Täcke
Kokos

Dekoration
sugerpaste

Rårörda hallon

200 g Hallon
2 tsk masanpulver
0,5 dl socker

Börja med att fylla första botten med vaniljkräm och det andra lagret med hallon. Spackla ett tunt lager smörkräm och ställ tårtan i kylen. Låt smörkrämen stelna på tårtan innan du spacklar på ett lager till. Stö över kokos (jag tryckte dit kokosen då den bara rann av annans). Sätt på rosorna och tryck ner dom lite i smörkrämen så att dom fastnar.

Essensfabriken

publicerat i Allmänt


Idag var jag på Essensfabriken inne i stan :-) Har nästan letat ihjäl mig efter päronessens. Nu har jag en hel flaska och sen fick även 3 andra smaker som kaktus/lime, ananas och pistage förja med hem!!!

Sommarlovs tårta

publicerat i Tårtor


Sprang på billiga fina jordgubbar idag. Så det fick bli en tårta att fira sonens sommarlov :)

Ljusa bottnar

Vaniljkräm
Jordgubbsmousse

Grädde

Jordgubbar/ blåbär/ kiwi

Mileas doptårta

publicerat i Tårtor



Min första våningstårta:)

Fylld med

Päronmousse
Ater Eight fluff

Täck med

Vit marsipan

Dekorerad med

Sugerpaste

Vanilla cookies

publicerat i Kakor


Älskar att göra dom här kakorna. Har spritsat botten och bladen i kristyr och rosorna är gjorda i sugerpaste.

Vanilla cookies:

230 g smör
230 g socker
1 ägg
0,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
340 g vetemjöl

Rör ihop smör och socker. Rör i ägget. Blanda vetemjöl, bakpulvet och vaniljsocker i en bunke. Blanda sedan ner det i smörsmeten. Gör en tjock rulle av degen och plasta in i plastfolie. Låt den ligga i kylskåpet minst 2 timmar.
Kavla sen ut degen till 5 mm, tips är att inte ta ut all deg på en gång. Stick ut degen med din valda kakform. Grädda i 180 grader i ca 8-10 min. (alla ugnar är olika, så sänk värmen om dom får för mycket färg)

Rosa mini maränger

publicerat i Maräng



4 st äggvitor
3 dl socker
1 msk citronsaft
ca 10 droppar röd karamellfärg


Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, socker och citronsaften i en bunke. Sätt bunken i vattenbad under kokande vatten och vispa tills sockret smällt. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa med elvisp tills det stelnat. Vispa ner karamellfärgen tills den är jämt fördelat i smeten. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min.

Muffins med smörstekta äpplen och kanel.

publicerat i Cupcakes


Detta är mannens och barnens favorit muffins.

till ca 12 st
Muffins
100g smör
2 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Äpplena
3 st äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk socker
2 tsk kanel

Smuldeg
75g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1,5 dl socker

Sätt ugnen på  200 grader. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsockret poröst. Rör ner smällt smör och mjölken. Blanda ihop mjöl och bakpulvr i en bunke och rör sen ner i smeten. Skär äpplena i bitar och stek dom i smör, socker och kanelen, låt sen svalna. Blanda ihop smuldegen i en dunke. Fyll botten av muffinsfornarna med smet, lägg sedan i äpple och fyll upp med smet igen så att formen är fylld till 3/4, topps med smuldeg. Grädda i ca 18-20 min.