
Gjorde små söta ugglor för några dagar sedan och idag fick dom åka på ett par saftiga choklad cupcakes. Blev urgulliga tillsammans med formarna från ICA som jag verkligen kan rekommendera.
Muffins ca 10 st (Med just dessa formar räckte det till ca 15st)
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vispa smör och hälften av sockret (1dl) fluffigt, ha i ett ägg i taget. Värm upp kakao, resten av sockret (1dl) och mjölken i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen och varva med mjölkblandningen i smörfluffet. klicka ut i muffinsformarna till 3/4.
150 g mjukt smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl kakao
3 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vispa smör och hälften av sockret (1dl) fluffigt, ha i ett ägg i taget. Värm upp kakao, resten av sockret (1dl) och mjölken i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölblandningen och varva med mjölkblandningen i smörfluffet. klicka ut i muffinsformarna till 3/4.
Vit chokladfrosting
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa upp smöret krämigt och häll i chokladen och fortsätt vipsa. Häll i florsockret tillsammans med philiadelphiaosten och fortsätt vispa tills den är fluffig.
// Malin